Фотоволтатична централа за Делта Текстил - България ЕООД, гр. Русе

Обратно

"Делта текстил - България" ЕООД, гр. Русе, водещ производител на чорапи разшири партньорството си с ЧЕЗ с България като закупува ел. енергия от ЧЕЗ Трейд и възложи изграждането на 195 kWp фотоволтаична централа за собствени нужди на ЧЕЗ ЕСКО. Инсталацията ще бъде въведена в експлоатация до месец април 2020 г. Полезният живот на оборудването е 25 години, а срокът за възвращаемост на инвестцията е 7 години.

 „Доверието на клиента е едновремено и признание и отговорност за нас. Наша е ролята да балансираме между продажбата на електрическа енергия и енергийно ефективните мерки за намаляване на крайното потребление на ел. енергия“, каза Кръстю Икономов, управител на „ЧЕЗ ЕСКО България“ ЕООД и Директор Продажби в ЧЕЗ Трейд.

 „Вярваме, че разширяването на сътрудничеството с Групата ЧЕЗ в България в още едно доказателството за развитието на Делта Текстил като устойчива „зелена“ компания“, заяви Игал Херетц, прокурист на компанията.

"ЧЕЗ Трейд България" ЕАД участва на свободен пазар от 2005г. и доставя електроенергия за индустрията и бизнеса. ЧЕЗ Трейд и ЧЕЗ ЕСКО продължават успешната реализация на енергийни проекти с цел подобряване на енергийната ефективност и оптимизация на разходите на клиентите на ЧЕЗ Груп в цяла България.

„Делта текстил - България“ ЕООД, е част от израелската „Делта Галиа Индъстрийз“ – компания с оборот 1,5 милиарда долара годишно. Русенската фирма произвежда и прави дистрибуция на чорапи от световно известни марки, като Nike, Wilson, Converse, Mak&Spencer, Hema и др.

Още новини